joi, 2 decembrie 2010

Babam ve oğlum (Tatal meu si fiul meu)

Un film extrem de emotionant despre dragostea dintre un parinte si fiul sau, despre dezamagire, iertare si noi sanse.
Sadık (Fikret Kuskan) alege sa nu respecte dorinta tatalui lui, Hüseyin (Çetin Tekindor), de a studia ingineria agricola, si isi paraseste satul, pentru a studia jurnalismul. Se casatoreste, iar sotia lui moare, in timp ce da nastere fiului lor Deniz, care supravietuieste. Dupa cativa ani hotaraste sa se intoarca in satul natal, la familia lui, cu baietelul, ascunzand in suflet o mare durere, un mare secret. Deniz (Ege Tanman) este un copil extrem de inteligent si sensibil, absorbit de lumea magica a cartilor, iar rolul lui e fascinant. Pe mine m-a cucerit :)
Care este drama pe care o ascunde in suflet fiul tatalui? Va reusi tatal sa-si ierte fiul pentru greseala lui din tinerete, pentru ca acesta nu i-a respectat valorile si dorintele? De asemenea, va izbuti acesta sa se ierte pe el insusi pentru ca i-a permis fiului lui sa plece? Dar ar fi reusit oare sa-l opreasca si sa evite destinul crud?
Va recomand sa vizionati filmul. Neaparat cu un pachet de servetele langa voi, pregatiti sa traiti drama unui tata si a unui fiu.

Aici prima parte de pe youtube, cu subtitrarea in limba engleza. Regia: Çağan Irmak.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu