duminică, 7 martie 2010


Limba turca

Mi-am propus sa creez acest blog pentru a impartasi cu voi secretele limbii turce, pe masura ce le voi descoperi si eu. Voi incerca sa prezint aici aceasta limba asa cum am invatat-o si eu de la profesoara mea, doamna Cristina Dinçer, si voi incerca, deasemenea, sa transmit aceeasi dragoste pentru o limba atat de frumoasa si de logica.


Tin sa precizez ca eu sunt tot incepatoare si cunosc strict ceea ce voi scrie aici, fara sa ma hazardez in alte explicatii in plus. Voi reda gramatica asa cum mi s-a prezentat si sper ca aceste informatii sa fie cuiva de folos. Deoarece, in dorinta mea de a asimila aceasta limba, am gasit prea putine prezentari ale acestei limbi in limba romana. Pe parcurs va voi oferi si linkuri catre siteuri in engleza si franceza care m-au ajutat pe mine.

Pana una alta, deja ati invatat cele doua expresii atat de necesare sufletului in orice limba :) Mai ramane sa le pricepeti si logic. Va doresc o sedere placuta pe acest blog care sper sa va fie util.

5 comentarii:

  1. Foarte buna ideea ta,ador lb turca(akum o invat),iubesc Turcia si tot ce este legat in ea:D:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca iti place ideea :) Sper sa va ajute informatiile oferite, desi nu vor mai fi foarte multe, din pacate, caci cursurile mele au fost limitate si am doar baza. Dar e foarte importanta baza asta, eu acum reusesc sa invat si singurica.Desi destul de greu, caci limba turca e destul de migaloasa, dupa cum se observa :) Dar ramane o limba minunata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,vreau sa te intreb in legatura cu acele cursuri de limba turca ,unde le-ai facut?si cat au costat?Stii ceva despre cursurile Tomer?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Mariuka! Eu am facut cursurile de turca la centrul Ariel al Universitatii Bucuresti. Iti recomand din suflet Ariel, eu am fost foarte multumita, mai ales de profesoara :)
    Iar pretul, din toate cautarile mele, a fost cel mai mic de pe piata: 450 lei pentru 1 modul de 32 de ore. Pentru ca acest centru apartine de universitatea de stat. La alte centre mi s-au cerut sume mult mai mari. Cel putin acesta era pretul atunci, dr poti suna la ei sa intrebi. Conditia este sa se stranga minimum 10 cursanti, parca. Eu am asteptat destul de mult sa se formeze un grup. Na... si trebuie sa fii din Bucuresti sau din apropiere :) In alte orase nu stiu unde, daca si cum se tin cursuri de turca.

    Despre Tomer chiar nu stiu nimic mai mult decat informatia postata pe blog referitoare la cursurile la distanta. Eventual le poti scrie pentru a-i intreba in ce conditii tin cursurile. Tin minte ca parca citisem ca se tin cursuri si la fata locului pe perioada verii + mini-vacanta la ei (cazare, mancare, etc), iti alegeai tu orasul in care doreai sa faci cursurile, dar pretul era destul de piperat din cate imi aduc aminte. Vezi daca au postat ei informatii noi la ei pe site.

    Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare tuturor, sunt JENNIFER COLEMAN din Bronx New York SUA. Vreau ca toată lumea să știe cât de recunoscător sunt pentru că mi-am restabilit căsnicia cu ajutorul vrăjitorului Dr. DAWN. Este superb și unic, l-am cunoscut online și i-am spus despre problemele mele și apoi a făcut o vrajă de dragoste care l-a adus pe soțul meu înapoi la mine după ce a înșelat și a vrut să divorțeze după 3 ani de căsnicie. Dr. DAWN este aici pentru a vă răspunde problemelor relaționale și altor activități umane, cum ar fi:
    1. Aducerea unui fost iubit înapoi la tine.
    2. Vrăjiți pentru a câștiga la loterie.
    3. Vindecă tot felul de boli umane.
    4. A făcut o vrajă pentru a găsi un loc de muncă bun, cu venituri mari.
    5. A făcut o vrajă pentru sarcină (fertilitatea viermilor)
    6. Aruncă o vrajă de promovare la locul tău de muncă.
    7. A aruncat o vrajă de protecție etc.
    Contactați-l direct pe WhatsApp la numărul: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere