duminică, 20 ianuarie 2013

Un fel de turca

Asa isi intituleaza blogul un om indragostit iremediabil de aceasta limba pe care am avut ocazia sa-l cunosc pe acest blog. Momentan nu sunt decat doua articole postate, dar sunt convinsa ca va reveni si cu altele.

La aceasta adresa http://unfeldeturca.blogspot.ro/ puteti citi un interviu tradus din limba turca in limba romana cu celebrul actor din filmul Ezel, Kenan İmirzalıoğlu. Traducerea ii apartine chiar detinatoarei blogului, cea care a reusit sa invete la acest nivel limba turca in doar doi ani de zile.

Deci cu multa daruire, efort si dragoste, se poate invata limba turca :)

Voi, cei care ati inceput sa descoperiti aceasta limba, la ce nivel ati ajuns? Cat de dificil vi s-a parut traseul? Ce fel de metode ati abordat si care vi s-au potrivit cel mai bine?
Bafta multa in continuare va doresc tuturor!

4 comentarii:

  1. Eu sint inca la nivelul genunchiului broastei :D. Totul a inceput cu serialul Suleyman Magnificul... am observat ca limba asta imi da o senzatie ciudata... ca si cum m-ar gidila cineva pe creier :))))) Imi da o stare psihica placuta, nu stiu de ce. Am inceput anul acesta, cu niste lectii pe YouTube, iar acum am si cursul de la tine.

    Pentru mine e o experienta foarte interesanta si din punct de vedere intelectual - stiu mai multe limbi europene, si toate au cam aceeasi logica. Turca e... altfel. E o provocare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca toti am inceput de la genunchiul broastei :D Totul depinde de vointa, implicare, pasiune, dragoste si de capacitatea fiecaruia de a intelege si de a asimila... si, bineinteles, foarte multa munca in acest sens. Turkceyiseven Nico (cea care detine blogul mai sus-amintit) este o dovada vie ca se poate :) Si la ea tot de la un serial turcesc a pornit ;)
    La mine a fost muzica, iar primul serial urmarit a fost 1001 de nopti, pe care l-am urmarit cu sufletul la gura hehe...
    Ii admir pe cei care incep pe cont propriu, eu am avut nevoie de cursuri ca sa ma dezmeticesc si ca sa imi dau seama daca intr-adevar e o limba care sa ma cucereasca. Iar gramatica, atat de logica si cu atat de putine exceptii, chiar te prinde.
    Cum ai zis si tu, turca devine o provocare, avand in vedere ca e atat de diferita de limbile straine cu care suntem noi obisnuiti. Eu am avansat lent, cu perioade lungi de pauza, dar mereu mi s-a facut dor :) Cum imi zicea cineva, macar un cuvant pe zi sa inveti, important e sa nu pierzi contactul.

    Iti doresc multa bafta in continuare, sper sa prinzi drag de aceasta limba, iar ea sa te prinda in mrejele ei :)
    Daca nu ai si celelalte materiale ale mele (despre care vorbesc aici http://limbaturcaprinochiimei.blogspot.ro/2011/07/materiale-limba-turca-dragii-mei-dupa.html#comment-form), da-mi un semn si ti le voi trimite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Loteria este ceva ce majoritatea oamenilor din lume doresc să câștige, nu doar câștigând la loterie, dar vor să câștige mare, am jucat la loterie de câțiva ani acum, dar nu am câștigat mare, personal întotdeauna cred că există ceva în spatele tuturor câștigătorilor care câștigă mereu mari, pentru că intensitatea mea îmi spune întotdeauna că fiecare lucru este posibil, reușesc să iau legătura cu unul dintre cei mai mari câștigători de loterie din Marea Britanie, l-am întrebat despre succes, și m-a referit la un foarte puternic jucător de vrajă, Dr. Prince, el este într-adevăr un om grozav căruia i-am explicat, fără detalii ascunse, (chiar vreau să câștig loteria atât de rău), a pus-o la treabă și a scris o scrisoare de câteva zile Numere care nu dau greș niciodată, aceste numere au fost cele pe care le-am jucat și am câștigat £ 3,000000,00, 3 milioane de lire sterline, este binecuvântat, și tu poți să-ți schimbi viața și cu ajutorul lui, contactează e-mail: obinnaspelltemple@yahoo.com
    WhatsApp el: +18488416266

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt aici pentru a depune mărturie despre modul în care acest puternic vrăjitor numit Dr.DWAN m-a ajutat să-mi repar relația. Mi-a fost zdrobit când logodnica mea mi-a spus că nu mai este interesat să se căsătorească cu mine pentru că avea o aventură cu cealaltă femeie la care lucrează. Plângeam și plângeam în fiecare zi, până când a devenit atât de rău încât am apelat la Internet pentru ajutor, atunci când am citit o recenzie despre marea muncă a Dr.DAWN, apoi l-am contactat pentru ajutor pentru a-mi recupera iubitul, el m-a ajutat să fac o puternică (vrajă de dragoste de reconciliere) și spre cea mai mare surpriză a mea, după 48 de ore în care am făcut vraja de dragoste, logodnica mea s-a întors în genunchi rugându-mă să-l iert. Acum suntem căsătoriți fericiți și toate mulțumirile sunt adresate Dr.DAWN Wonders pentru că m-ați ajutat să-mi salvez relația, puteți contacta Dr.DAWN prin adresa sa de e-mail: ( dawnacuna314@gmail.com )
    WhatsApp:+2349046229159/
    +3550685677099

    RăspundețiȘtergere