duminică, 8 aprilie 2012

Centrul Cultural Turc Yunus Emre

Trebuia sa scriu si eu o postare despre acest nou centru infiintat in Bucuresti. De fapt, mai multe informatii am aflat de la Corydalis (o gasiti pe blogul ei despre limba turca http://practiceturkish.wordpress.com/ unde ofera mai multe detalii despre activitatile acestui centru) si de la o alta pasionata de limba turca, pe care am cunoscut-o prin intermediul acestui blog si care frecventeaza cursurile lor de turca.

Am fost la ei la un examen de plasare, care consta intr-o testare de 150 de intrebari. Primele sunt foarte usoare, iar nivelul de dificultate creste, bineinteles.
De asemenea, m-am dus si la intalnirea la care s-a discutat despre continutul cursurilor, metoda de predare si unde ni s-au prezentat si profesorii (nativi sau turci nascuti in Romania).
Ca metoda, ei folosesc manualele de la Hitit -Tömer + caiet de exercitii + CD. Se invata limba turca prin turca :D Deci nu este o predare prin limba romana. Bineinteles ca unii au fost reticenti, insa fiecare metoda are avantajele si dezavantajele ei. In cazul acesta cred ca e destul de greu sa faci conexiuni cu gramatica propriei limbi, insa te forteaza sa comunici, sa-ti insusesti vocabularul, sa simti limba. Iar profesoara chiar ne-a dat cateva exemple de invatare a formelor de salut prin mimica :D
Pretul este de 50 de euro pentru 72 de ore de curs, timp de 3 luni (de 2 ori pe saptamana seara cate 3 ore sau sambata dimineata cate 4 ore) + 20 de euro manualul, caietul de exercitii si CD-ul. Sunt 9 module, la sfarsitul fiecarui modul se da o testare de plasare la un alt nivel, iar dupa 2 module, daca am inteles eu bine, se da si examenul pentru certificatul de limba turca recunoscut in Turcia.

Cursurile vor incepe peste 2 saptamani, deci, pentru cei interesati, va sfatuiesc sa va inscrieti cat mai repede. Atmosfera mi-a parut extrem de placuta, profesorii simpatici, salile sunt primitoare, curate, aerisite, iar oamenii dornici sa invete limba turca :)

6 comentarii:

 1. Curajoasa mica! Deci te pui pe treaba? Urmezi cursurile?

  RăspundețiȘtergere
 2. Hehe... sper :D Te asteptam si pe tine ;)

  RăspundețiȘtergere
 3. Abia astept sa vii cu povesti de la cursuri. Ma bucur mult pt. tine si am convingerea ca va fi o experienta nemaipomenit de misto. Cat despre mine, eu am ganduri antreprenoriale, nu ma pot abtine din initiat proiecte. Turca e ceva ce fac pentru suflet, cu bucurie si pe indelete. Sarbatori fericite! draga Kader :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc, sarbatori fericite si sufletului tau :)

  RăspundețiȘtergere
 5. mi se pare un pret foarte bun! la ei te-ai inscris,nu? invatare usoara:)

  RăspundețiȘtergere