duminică, 24 aprilie 2011

Renkler

-Gömleğinin rengi nedir?
-Gömleğim kırmızıdır.
-Koyu mu, açık kırmızı mı?
-Açık kırmızıdır.
-Daha neler satın aldın?
-Epey güzel şeyler satın aldım: bir entari, bir eteklik, bir bluz ve bir çift sandal.
-Ben mavi bluzu beğeniyorum.
-Ben beyaz entari ve siyah etekliği beğeniyorum.
-Tam bana uygun ölçüdür.
-Bu turkuaz eşarpı çok beğeniyorum.
-Evet, muhteşem bir eşarp.
-Ben de bir eşarp rica ediyorum.
-Al şu portakal renginde eşarpı.
-Harikulade.
-Evet, sana yakışıyor şu eşarp.

Vocabular:

-renk = culoare
-koyu = inchis
-açık = deschis
-gömlek = camasa
-kırmızı = rosu
-entari = rochie
-eteklik = fusta
-çift = pereche
-mavi = albastru
-beyaz = alb
-siyah = negru
-ölçü = masura, dimensiune
-muhteşem = minunat
-harikulade = superb
-yakışmak = a-i veni bine, a i se potrivi
-kahverengi = cafeniu
-sarı = galben
-pembe = roz
-yeşil = verde
-mor = mov

4 comentarii:

  1. Buna,nu stiu daca iti amintesti de mine ,sunt mariuka cu blogul realitateaprinochiimei.blogspot.com,doar k acum mi-am facut un alt blog deoarece mi-am uitat parola :(..si anume realitateeaprinochiimei.blogspot.comAs vrea sa te intreb pe cand noi posturi?Ador blogul tau:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place blogul tau si imi doresc sa invat limba turca dar nu am gasit sau nu am cautat eu bine, reguli de citire?... multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Mariuka! Da, imi amintesc de tine, cum sa nu :)
    Din pacate, in ultima perioada n-am mai avut timp de nimic si recunosc ca m-a lovit si lenea :( Asa ca... nu stiu cand voi mai posta noi lectii. Sper cat mai repede, ca deja parca am uitat si putinul pe care l-am invatat.

    Buna, Petale de culori! Ma bucur ca iti place blogul meu :)
    In privinta regulilor de citire, uite articolul cu alfabetul http://limbaturcaprinochiimei.blogspot.com/2010/03/alfabetul-limbii-turce-alfabetul-arab.html#comments Pronuntia e usoara, nu da batai de cap :) Mai greu e cu gramatica. Bafta multa in invatarea limbii turce!

    RăspundețiȘtergere
  4. Loteria este ceva ce majoritatea oamenilor din lume doresc să câștige, nu doar câștigând la loterie, dar vor să câștige mare, am jucat la loterie de câțiva ani acum, dar nu am câștigat mare, personal întotdeauna cred că există ceva în spatele tuturor câștigătorilor care câștigă mereu mari, pentru că intensitatea mea îmi spune întotdeauna că fiecare lucru este posibil, reușesc să iau legătura cu unul dintre cei mai mari câștigători de loterie din Marea Britanie, l-am întrebat despre succes, și m-a referit la un foarte puternic jucător de vrajă, Dr. Prince, el este într-adevăr un om grozav căruia i-am explicat, fără detalii ascunse, (chiar vreau să câștig loteria atât de rău), a pus-o la treabă și a scris o scrisoare de câteva zile Numere care nu dau greș niciodată, aceste numere au fost cele pe care le-am jucat și am câștigat £ 3,000000,00, 3 milioane de lire sterline, este binecuvântat, și tu poți să-ți schimbi viața și cu ajutorul lui, contactează e-mail: obinnaspelltemple@yahoo.com
    WhatsApp el: +18488416266

    RăspundețiȘtergere